Egy magyar cserediák blogja Amerikából
egy magyar cserediák blogja Amerikából

Beszámoló

2012.10.17. 23:00, Tamás
12+1 furcsaság az USA-ban
  • Nincs tömegközlekedés. Itt mindenkinek autója van, és nem véletlen, hogy már 15/16 évesen vezethetsz.
  • Nincs sarki kisüzlet. Mindenhol csak áruházak vannak.
  • A bevásárlóközpontokban villanyos motorbiciklit biztosítanak a túlsúlyos embereknek.
  • Sok esetben újraírhatod a felmérőt, ha nem vagy megelégedve a jeggyel.
  • Ha szülinapod van, feldíszítik a szekrényedet, és eléneklik hangosan a Happy Birthday-t.
  • Majdnem minden diák dolgozik suli után.
  • Minden órán mások az osztálytársaid, meg sokszor elég vegyes (pl. 10-11-12. osztályosok egy órán).
  • Te magad választhatod ki az órákat, így azt tanulhatsz, amit szeretsz.
  • Suliban a könyvek min. 1000 oldalasak.
  • Ha órán ki kell menned a mosdóba, magaddal kell cipelned egy táblát. Ennek két oka is van: 1.: tudni fogják, hogy az iskolához tartozol, és nem valami betolakodó vagy; 2.: vészhelyzet esetén te is sikeresen megmenekülsz, mert tudni fogják a hiányzó tábla alapján, hogy nem tartózkodol az osztályban. 
  • Minden óriási (utak, üzletek, üdítők...).
  • Helyi harapnivaló a szárított marhahús. Borzalmas!!
  • Az üdítőket soda-nak vagy pop-nak hívják

Elég érdekesen alakult ez a hét, mert sok olyan dolgot láthattam meg tapasztalhattam, amit még sosem.

Vasárnap a fővárosba, Minneapolisba mentünk megnézni egy igazi színházi muzikelt. A darab címe Billy Elliot volt. A színház, a kellékek, az effektek, a munka egyszerűen pazar volt. Igazán nem spóroltak semmin, és ez meg is látszódott a végeredményen. A darab különlegessége, hogy a zenét Elton John szerezte. A történet egy 12 éves kisfiúról szól, akinek minden álma, hogy balett-táncos legyen, de az édesapja egy boxolót szeretne nevelni belőle. A végén természetesen sikerült megvalósítani az álmát, és az apuka belátta, hogy nem dönthet a gyereke helyett.

Színház

Kilátás a színházból

- II -

Az előadást követően fantasztikus dologban volt részem. Abban a vendéglőben ebédelhettem, ahol többek között Lindsay Lohan, és Arnold Schwarzenegger forgatott filmet. Ezenkívül még számos híresség megfordult itt.

Mickey's Dining Car 2012

Lindsay Lohan

Arnold Schwarzenegger

- II -

"The Mighty Ducks"

Hírességek, akik itt jártak (2. paragrafus)

A vakació már elkezdődött. Holnap reggel irány Minneapolisba, és csak szombaton jövök haza. Megint bemegyünk a Mall of America-ba, és részletesebben körbenézünk. Meg szeretnék vásárolni pár téli ruhát is.

Remélem tetszett a bejegyzés :)

Minneapolis

Úton

15 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.10.20. 12:52
High School in America

Dear Tamas,

Always good to read your blog, to know about the experiences that you are having. Please don't forget about the English versions as well, because there are other nationalities reading your blog as well.

Keep up the good work and try to experience as much as possible.

The diner scene, very very very cool!!!

Have a great weekend and vacation time!

 

Lehel Pasztor
High School Exchange Program Director
http://www.highschoolinamerica.org

 

Idézet
2012.10.18. 15:40
Tamás
Köszi, Ági :))
Idézet
2012.10.18. 15:40
Tamás
Judit: köszönöm :) hát jó volna, ha picit másabb lenne a rendszer... Ha a cookie-t kajának lehet nevezni, akkor az!! Minneapolis kb. 2-2,5 órára van, útvonaltól meg forgalomtól függ :)
Idézet
2012.10.18. 10:21
Agi

Jajj az utolso kep mindent visz 

Idézet
2012.10.18. 06:51
Judit

Nagyon jók a képek! :D Jó lenne ha itt is olyan lenne a suli, mint Amerikában =/ És egyébként mi a kedvenc amerikai kajád ? :DD Minneapolis nagyon messze van tőletek?

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 


 

 

 

 


                                  Főoldal | Rólam | A blogról | Facebook | Google+ | Archívum | Kapcsolat

                                                           

 


Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?