Egy magyar cserediák blogja Amerikából
egy magyar cserediák blogja Amerikából

Suli

2012.08.29. 17:05, Tamás

Két eseménydús nap van a hátam mögött. Tegnapelőtt reggel bevásároltunk a helyi boltban, majd 2 óra körül elindultunk a suli felé, mivel ki kellett választani az órákat. A tanárok, a személyzet annyira kedves, hogy ilyet otthon életedben nem fogsz látni. Olyan lazaság van, hogy simán mondhatsz egy 'Hi'-t, nem számít ki az illető.  Kb. 1,5 óra múlva sikerült is kiválasztani az órákat a tanácsadó segítségével. Már előre kijelentettem, hogy olyan órákat akarok felvenni, amikkel tudok érettségizni. Erre a válasz az volt, hogy nincs miért aggódjak, mert meg lesz :) Akkora kő esett le a szivemről, hogy el nem tudom mondani.

Szóval ezek lesznek az óráim:  

1,2 szemeszter:

- AP Studio Art (itt azt hiszem rajzolni meg kézműveskedni fogunk)

- English 11 (irodalom)

- Modern art/Camera (fotózás, film előhívás)

- World Geography 10 (világföldrajz)

- Enviroment Science (környezetismeret szerű dolog)

- Biology (biosz)

A második felév hasonló lesz, csak annyi a különbség, hogy a fotózás meg a környezetismeret helyett pszichológia és american government (nem tudom mi ez) lesz.  Ma open house day volt, ami annyit takar, hogy ilyenkor találkozhatsz a tanárokkal és megnézheted a termeket. Az én tanáraim nagyon kedvesek, és már mindegyik megdicsérte az angolom, szóval ennek nagyon örülök. Most már úgy érzem, hogy valamivel könnyebben megy a nyelv, meg bátrabban is beszélek, de még mindig elég nehéz.  

Ha kell, ha nem, itt mindenütt és mindenkor megy a légkondi. Komolyan mondom, hogy bemegyek valahová, és majd szétfagyok. Na meg itt olyan, hogy vasaló, nem létezik. Elég gáz, mert az ingjeim úgy néznek ki így mosás után, mint egy-egy ázott rongy.  A kaja extrém drága. Egy pici, csökött szendvicsért elkérnek 6-8 dollcsit..   Rájöttem, hogy Julius és én teljesen mások vagyunk. Tűz és víz.  Tegnap reggel készülődött a fitness terembe, és egyszer csak beköpi, hogy gyerünk, irány a kondi terem. Mondom, te jól vagy? Egy, hogy nem engedem meg ezt a főnök-stílust neki; kettő, hogy előre kijelentettem, hogy utálok sportolni. Erre a fejemhez vàgja, hogy semmit se akarok csinálni. Eddig minden szarságban benne voltam, amit szeretett volna, szóval egy hangja se kellene legyen. Meg vette a fàradtságot, és a drága megtervezett egy kirándulást a hétvégére Wisconsin államban. Meg se kérdezte, hogy né te hülye, ez jó lesze, ő csak szépen eltervezte. Aminek külön örülök, hogy egy buddhista központba megyünk. Hihetetlenül sok kedvem van a bohócok közt lenni, de érte elmegyek... és még sem vagyok semmiben sem benne.   Tegnap előtt meghívtak minket egy kerti partira, ahol találkoztam egy volt koreai cserediàkkal. Azt mondta, hogy az elején senki sem értette, hogy mit mondott, de hamar belejött. Ha neki sikerült, akkor nekem is fog.   Alig várom, hogy megkezdődjön a suli, és szerezzek néhány barátot, akivel jól érzem magam, és van közös témánk. 

16 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.09.04. 05:22
Tamás
Kedves G., Köszi szépen! :) amint időm telik, írok erről is!
Idézet
2012.09.03. 16:20
G.

Jajj,nagyon tetszik a blog,csodálatos,hogy ilyenben lehet részed :)

Én csak annyit szeretnék kérni,hogy ha lesz időd,nem írnál-e arról,hogy ez az egész hogy is jött létre? Izgatja a fantáziámat. Pénz ügyileg is értem,meg egyéb dolgok (papírok,intézkedések)

Kérlek:)))

Idézet
2012.09.02. 22:08
Tamás
Köszi szépen. Kedvesek vagytok :) igen, Julius egyke. Émy: igen!! Én is téged :)
Idézet
2012.09.02. 11:39
émy

Szia. Nagyon irigyellek amiért ki tudtál menni :)) Grat hozzá és sok sikert a továbbiakban :) Kíváncsian várom az újabb bejegyzéseket. Amúgy véletlenül nem a te oldalad volt még régebben az ebmancs? :$ Mert ha igen, akkor aszthiszem ismerlek :D

Idézet
2012.09.02. 11:14
Norma

Szia! Nagyon jó órák szerintem és nem csak a tanárok lesznek ilyen kedvesek, biztosan, sőt ezer százalék, hogy rengeteg jó barátod lesz és ne aggódj Julius miatt, majd megunja ezt a főnökösdit és persze ne hagyd magad, de azért ne legyél vele túlzott haragba, egy házban (csárdában) nem fér meg két dudás;)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 


 

 

 

 


                                  Főoldal | Rólam | A blogról | Facebook | Google+ | Archívum | Kapcsolat

                                                           

 


Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?