Egy magyar cserediák blogja Amerikából
egy magyar cserediák blogja Amerikából

Első sulinap

2012.09.04. 23:12, Tamás

Húú, végre elmondhatom, hogy rajta voltam azon a bizonyos sárga buszon. 7:20 - 7:25 között kellett volna indulnia, de valami 7:40-re érkezett meg. Már azt hittük, hogy itt felejtettek minket, és stoppolnunk kell.

10 perc múlva megérkeztünk, és gyorsan rohantunk reggelizni. Alig bírtam enni pár falatot, mert nekem a reggel 8 óra még túl korai a reggelihez. Az első óra 8:20-kor kezdődött (AP Studio Art). A tanárnő power point segítségével röviden elmesélte, hogy miről fogunk tanulni -, illetve, hogy miket fogunk csinálni. Egy héten egyszer (pénteken) művészettörténelmet fogunk tanulni, a többi órákon viszont gyakorlatozunk. Ma a szürrealizmussal kapcsolatban kaptunk feladatot.  Egy nagy lapot 3 részre kellett tűrni, majd mindegyik részt megszámozni. Az első részre rajzolni kellett egy fejet. Az volt a lényeg, hogy minél furább legyen - valami teljesen szokatlan. Majd tovább kellett adni a lapot, és mindenki a 2. résszel kellett folytassa. Itt a mellkast, meg a hasat kellett lerajzolni. Újabb csere, majd jöttek a lábak. Elég érdekes volt a végén megnézni, hogy mi is született, mert senki sem láthatta, hogy az előző személy pl. milyen fejet rajzolt. 

A következő óra angol volt. Kaptunk egy rakat lapot, tömérdek feladattal. Persze csak szép lassan haladunk velük. Órán meg is oldottunk egyet. Szavak voltak megadva, amikhez a definíciókat kellett társítani. Szerencsére közösen oldottuk meg, mert én személy szerint kemény egyet tudtam. Ezeket péntekre meg kell tanulni, mert gondolom, hogy tesztet írunk belőle. 

Fotózás óra. A tanárnő ugyan az volt, mint a legelső óránál. Power point, bemutatkozás...

Ezután a világföldrajz következett. Ez inkább történelem, mint földrajz, de mindegy. Kikaptuk a könyvet, ami mellesleg vagy 1000 oldalas. Vicces, mert a többi könyv is ilyen fokos. Sok időt nem töltöttem ezen az órán, mert a végzősöket a díszterembe szólították. Elmondtak egy csomó dolgot, aminek kb. a negyedét értettem meg. Ezután mindenki be kellett karikázzon 7-7 nevet (fíú, lány), akit szeretnél bálkirálynak, és királynőnek (??). Konkrétan egy név volt ismerős, és az is az enyém volt. Találomra bekarikáztam 14-et, majd futottam az ebédlőbe, mert épp ebédszünet volt. 

A következő óra környezetismeret volt. Itt csak bemutatkoztunk, semmi extra. Holnap viszont megyünk egy rövid túrára, és fényképezőt is kell vinni. Azt hiszem, hogy össze kell majd állítanunk egy portfóliót. 

Az utolsó óra biológia volt. Ezen az órán lepődtek meg a legjobban az emberek, hogy én egy cserediák vagyok Erdélyből. Olyannyira, hogy pár lány könyörgött, hogy beszéljek hozzuk, mert szerintük olyan édi az akcentusom. Meg, hogy legyünk a legjobb barátok, és ezekhez hasonlók. 

Itt egy újabb feladat várt rám. Le kellett írni rengeteg dolgot, amit látsz az osztályban. Majd amit megfoghatsz, megérinthetsz, és megszagolhatsz. Néhányan tőlem vettek szaglásmintát, majd megállapították, hogy vámpír illatom van. Egyikük még a hajamat is megérintette, és a többiek kérdezték, hogy milyen érzés volt. Elég buta feladat volt, ilyen első osztályos szintű. Nem akarom elszólni magam, mert kaptunk csomó házit, amit jövő keddig be kell fejezni. Ehhez meg el kell olvasni egy egész fejezetet a könyvből. 

Szóval így telt az első nap. 

6 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.09.08. 19:04
Norma

Hát ezek marha-jól hangzanak! Vámpír?! XD Jó, oké, hogy Erdély, de ezek a csajok meg vannak őrülve. Nagyon érdekesek ezek az órák, úgy elmennék én is :) Hát sok sikert az angolhoz. 

Idézet
2012.09.08. 01:18
Tamás
dee: ahum :)) izgi lesz a cserediák, meglátod! Ismeretlen: köszi :) Bubus: köszi! Hát a pityókaszedés szerintem elmarad.. Puszi nektek is! Clly: ja, elég izgik :) hát picit durva, amit művelnek :D
Idézet
2012.09.07. 22:41
Clly

Érdekes tanóráid voltak és lesznek, ez az év semmiképp sem unalmas, annyi bizonyos. Ó, már az első nap lecsaptak rád a lányok, vigyáznod kell ezentúl. Amúgy még a végén Te leszel a bálkirály. :)) Sok sikert a továbbiakban! Kíváncsian várom a fejleményeket és egy újabb bejegyzésed! :D

Idézet
2012.09.06. 21:41
bubus

orulok hogy jol erzed magad mindig varom hogy valami ujat irjal  mindjart kene szedni apityokat haza kellene gyere puszi nekedbb bubus

Idézet
2012.09.06. 09:44
..

Na hát jó mozgalmas napod volt. csak így tovább :)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 


 

 

 

 


                                  Főoldal | Rólam | A blogról | Facebook | Google+ | Archívum | Kapcsolat

                                                           

 


Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?