Egy magyar cserediák blogja Amerikából
egy magyar cserediák blogja Amerikából

Egy hét suli után

2012.09.08. 00:37, Tamás

Végre megértem a pénteki napot is. Így tudnám összegezni pár szóval ezt a hetet: izgalmas, fura, értetlen, vicces volt. Ugyebár a keddi napról már beszámoltam az előző bejegyzésben, így most ejtenék pár szót a többi napról is.

Hihetetlenül logikus minden. Lehet, hogy csak nekem,- nem tudom. Bioszon egy kerek órán keresztül tanultunk arról, hogy mi a következtetés, és hogyan tudsz következtetést levonni valamiről. Kimentünk az udvarra, és meg kellett magyarázni, hogy miért van olajfolt az úton, vagy hogy éppen miért kerítik körbe a fák törzsét. Nyílván mivel angolul volt, picit nehézkesen ment megmagyarázni, de sikerült.

Egy amerikai suliban nem kell magolnod. Teljesen más módszer van. Inkább gyakorlatban mutatják be az új leckét, nem pedig lediktálnak 2 oldalt és tanuld meg azt jövő órára. Azt hiszem ez az, ami nagyon hiányzik otthonról. Magolás helyett több kísérletezés kellene. Ez van pl. környezettan órán is. Minden egyes órát kint töltünk a szabadban, és ott mutatják be a növényeket, nem a könyvben. Ez elég izgi, és jobban bennem is ragad. 

Ma megkaptam az első jegyemet, ami egy A (itt a legjobb jegy). Pontosabban A-, de azért ez nem rossz egy angol tesztért. Sok angol anyanyelvű csak B-t kapott. Na meg írni kellett egy 2 oldalas esszét egy sztori segítségével. Megjegyzem, hogy majdnem minden szót le kellett fordítsak, hogy megértsem. A téma pedig ez volt: parental alienation. Csak néztem, mint a moziban. 1,5 óra után végülis sikerült megírnom, de nem tudom hanyas lesz, mivel csomó mindent fel kellett használni a szövegből. Idézni + magyarázni, bizonyítani stb.

Világföldrajz/történelem-ből is írni kellett egy hosszabb esszét. Ez talán jobban ment, és 1 óra alatt megírtam szótár nélkül. Elvileg ez a fejlődés jele :) Bár a jegy itt is kérdéses. De hát most mit csináljak? Nem lehet 2 perc alatt megtanulni angolul. 

Ha már jól beszélnék, nagyon könnyű lenne a suli. Konkrétan majdnem minden dolog beugrik magyarul, csak hát azt tudni kéne angolul is. Meg lenne csomó jó megjegyzésem néhány dologhoz, de egyszerűen képtelen vagyok angolul elmondani. Néha körülírom, de az még sem ugyan az.

Itt könnyű barátot szerezni, de a legtöbb egy petákot sem ér. Szerencsére már van 1-2 olyan ember körülöttem, akik nem érdekből vannak velem. 

Még mindig elég fura minden. A folyóson utánam kiáltják, hogy hiii Tamás, meg nehányan megérintenek és sikoltozva meg őrjöngve távoznak. Őrület!!

Alig várom a holnapot, mert végre skypeolhatok anyuval!!! Mára ennyi, majd jelentkezem.

10 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.09.10. 04:26
Tamás
Hi Lehel! Thank you for reading my blog! Yes, I'm thinking about English posts as well. It would be fun! So I'm on this case with all of my energy :) Anyway, how is it going?
Idézet
2012.09.10. 04:22
Tamás
Köszönöm szépen, kedvesek vagytok!! :)
Idézet
2012.09.10. 03:24
High School Exchnage

Dear Tamas,

I'm glad that you are doing well and feeling well in the High School. You will have unlimited possibilities to try so take advantage of that and try everything that you can. It will be more memorable and you will not have regrets after you will return saying "I wish I would have tried this and that!" So keep up the good work!

Also do you think it would be possible if you could run also a blog in English language. It would be a good practice for You to write in English and it would be also a good practice for your friends. Also it would be very helpful for us to show other possible, future exchange students the point of view of an exchange student who actually is in the States.

It does not have to be very detailed, but summarizing the essntial elements and happenings in the school and in the family.

What do you think?

Please let me know!

Have fun, keep up the good work and don't forget...you are now the ambassador of your Country.

Take care,

Lehel Pasztor

High School Exchange Program Director

http://www.highschoolinamerica.org
 

Idézet
2012.09.09. 23:03
Clly

Csak így tovább az iskolában! :D

Idézet
2012.09.09. 10:28
Imola

Igen, a gyakorlatot én is nagyon hiányolom itthon. A magolás az oké, mindig van, amit be kell tömni az agyadba, dehát... Akikkel eddig beszéltem és kint voltak külföldön, mind azt mondták, hogy a gyakorlatra fektetnek nagy hangsúlyt. Szerintem úgy könnyebb is lenne megtanulni szinte mindent :)
Kitartás kintre ;)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 


 

 

 

 


                                  Főoldal | Rólam | A blogról | Facebook | Google+ | Archívum | Kapcsolat

                                                           

 


Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?