Egy magyar cserediák blogja Amerikából
egy magyar cserediák blogja Amerikából

Sulis dolgok - School stuff

2012.09.12. 05:51, Tamás

English version is available. Please click on "Bővebben" and scroll down!

Sziasztok! Újabb két sulinap telt el. Azt hiszem lassan eljön az a pont, mikor azt mondom, hogy szeretek iskolába járni. Annyira más minden, hogy nem lehet nem szeretni. Annak ellenére, hogy még néha bajban vagyok a nyelvvel, szeretem az órákat. Meg mintha egyre több dolgot fognék fel. Érdekes.

A házikkal sem ölnek agyon, csak nekem a fordítás elég sok időt igényel. Mármint most már könnyedén megírok egy két oldalas esszét minimális szótárhasználattal, de egy-egy ismeretlen szó mindig akad az anyagban. Azt is megtehetném, hogy nem fordítok le semmit, meg nem tanulok, de dolgozok az érettségin. Ha itt megszerzem, akkor csak két különbözeti vizsgát kell tennem otthon, és kivégeztem a sulit.

A fotózás óra kezd egyre izgibb lenni, mivel filmre fotózunk és majd előhívjuk. Elég vicces volt tegnap, mert én mutattam meg a tanárnőnek, hogy hol kell beállítani az ISO-t film kamerán. Meg órán mindig kérdi, hogy mi a véleményem erről meg arról.

A biosz ma egész jó volt. Talán eddigi legjobb, még ha nem is értettem pár dolgot. Amúgy az angol esszémre B-t kaptam, ami annyira nem rossz, mivel volt pár C is. Meg nem várhatom el magamtól, hogy két hét után folyton A-t kapjak. Jó ez így, a jövőben pedig még jobb lesz. 

Ez a hét elég zsúfoltnak ígérkezik. Angol, világtöri és biosz teszt. Persze az esszékről meg egyébb dolgokról nem is beszélve. Plusz még el kell olvasni angolból egy könyvet. Már kipurcantottam felét annyira jó - és ami vicces, hogy majdnem 100%-ban értem. 

Minden környezettan órát kint töltünk a szabadban, és képeket készítünk. Péntekenként be kell mutatni 7 fajt, és arra kapunk jegyet. Nem nagy ügy. 

Az AP Studio Art óra is elég érdekes. Most pl. a jobb agyféltekés rajzolást tanuljuk. Már otthon ki szerettem volna próbálni, de túl dög voltam. Izgi!

A szekrénnyel néha meggyűl a bajom, mert annyit kell vacakolni. Na meg nem túl szerencsés sok időt eltölteni vele, mert örülhetsz ha csengetésre beérsz a másik terembe. 

Egyre többen ismernek meg, és egyre nagyobb népszerűségnek örvendek. Fura így a középpontban lenni, és hallani, hogy rólad beszélnek. Tegnap pl. a menta skinny gatyámban voltam, és úgy látszik, hogy elég polgárpukkasztó voltam, mert mindenki erről beszélt. Meg folyóson bókolgattak a One Direction rajongók, hogy love your pants. Így belegondolva tényleg másképp öltözködök, mert ők inkább a sportosabb, lezserebb ruhákat kedvelik. Én meg képtelen vagyok sportnadrágban flangálni.

 

Hi everyone! Another two days at school. I'm thinking about that I really like going to school. It's so different and new. I'm in trouble sometimes with the language and I'm struggling with, but I like my classes. I'm getting used to it!

I have only a few homework, but I'm spending my time with translating and learning. I can easily write a two page essay now with only a little research. I don't have to do this but I really want to graduate here and therefore I have to work. If I'll get the high school diploma, I'm almost done with school. I just have to take two tests, and that's it.

I love the camera class. We are going to take pictures on film and develop them. Yesterday I had to show to my teacher where can she adjust the ISO. And she's always asking about me what I think of different things. Interesting. 

The biology class was okay last time.  Even though I didn't knew some words. By the way, I got a B for my English essay. It's not so bad because some students got C. I'm trying my best and maybe I will be a straight A student later.

This is going to be a busy week. English, world history and biology test. And beside these great stuff, I have to write a  bunch of essays. Great. Oh, and I almost forgot the best part. I have to read a book, but it's quite interesting so I'm done with part one. And I understand it!

We always spent the environmental science classes in nature. We're taking pictures about flowers and trees. We have to build up a portfolio each week but it's easy. Anyway, it's a fun class. 

The AP Studio Art class is also really good. We are learning about drawing on the right side of the brain. I always wanted to try it, but I was super lazy. 

The lockerz drives me crazy! It's so complicated. I think I'm not the only one who hates these lockerz. The breaks are so short, I'm happy if I could go to the class before the bell so there is no unnecessary time.

I'm getting really popular. It's so weird being in the spotlight. Yesterday I was in my mint skinny jeans and lots of people were talking about me. Some One Direction fans really liked it and I got lots of compliments. My style is not so similar compared to them. They like wearing sweatpants and sport shoes all the time, but I hate them.

12 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.09.16. 16:48
Tamás
Érdekes... Szerintem ez nem gátolná a tanulást. Maximum a beilleszkedést. Próbáld megmagyarázni neki, hogy neked nagyon nehéz ez!
Idézet
2012.09.15. 19:56
Viki

Én sem értem... A párom szerint azért, mert össze zavarná a magyar beszéd... Fogalmam sincs, de szerintem nagyon nem, hiszen az emberek, akik körülveszik, angolul beszélnek... Bőven tudna úgy is tanulni, és az én dolgom is könnyebb lenne. :(

Idézet
2012.09.15. 03:26
Tamás
Ági: hát most megtudtad :D Szandi: a legújabb posztban megemlítettem ezt! :) Viki: Sajna az én programom is nagyon drága volt. De amit itt kapsz, az kárpótol. Egy életre szól. Én naponta írok magyarul, még sincs semmi gond. Sosem értettem miért próbálják limitálni az embert ilyen téren. Köszi :)
Idézet
2012.09.14. 23:33
Viki

Szia ! Kellemesen néztem egy nagyot, amikor megláttam, hogy miről szól az oldalad... Képzeld, az én párom is kinn van Amerikában, Wisconsinban, egy Racine nevű városban. A különség az, hogy ő nem cserediák, hanem a Masterclass nevezetű program keretében ment ki egy tanévre, közel 3 millió forintot fizetett a családja. A héten repült ki. Nem igazán beszélhet velünk sem magyarul, a sikeres nyelvtanulás érdekében el akarja kerülni a magyar gondolatokat. Ez nekem nehéz, mert soha nem tanultam angolt, az idén kezdtem el. Hiányzik a párom... :/ Na de lényeg a lényeg, sok sikert odakinnt :)

Idézet
2012.09.14. 16:52
Szandi

Szervusz Tamás!
Nagyon sok barátomtól - tapasztalat alapján - hallottam, hogy az amerikaiak bunkóak, főleg azokkal, aki nem amerikai. Tapasztalat?
Illetve azt is hallottam, hogy a kanadaiakat sem szívlelik. Igaz ez?
 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 


 

 

 

 


                                  Főoldal | Rólam | A blogról | Facebook | Google+ | Archívum | Kapcsolat

                                                           

 


Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?