Egy magyar cserediák blogja Amerikából
egy magyar cserediák blogja Amerikából

Helyzetjelentés - Update

2012.09.15. 01:07, Tamás

 English version is available. Please click on "Bővebben" and scroll down!

Chiana és én - Chiana and me

Glenwood I

Glenwood II

AP Studio Art

Kilátás a suliból - View from the school

Sziasztok! Végre rávettem magam és sokak kérésére feltöltöttem pár képet. Tudom, nem sok, de telefonról írok és sok időt elvesz míg beillesztek egy képet. Vasárnap vagy hétfőn viszont valószínű, hogy szolgálhatok új képekkel, mert Alexandriába megyünk. Szóval mindenképp nézz vissza ha szeretnél látni pár friss képet!

Az utóbbi két sulinap nagyon jól telt. Túléltem két angol, egy biosz, és egy világtöri tesztet. A két angol teszt A lett, a többit még nem tudom. Ami a jegyeket illeti, világtöriből kaptam két A-t házikra, környezettanból egy A-t, bioszból pedig két A-t és egy B-t, de beadtam egy javítást a B-re, és most reménykedem, hogy A-t kapok erre is. Ami fura, hogy csomó tesztet meg házit újraírhatsz ha nem vagy megelégedve a jeggyel. A tanárok itt nem azt nézik, hogy mit nem tudsz, hanem, hogy mit tudsz. Szerintem ezzel nagyon tudnak ösztönözni a tanulásra.

Minden egyre jobb és jobb lesz. Már a biosz órát is kezdem élvezni, és óráról órára egyre több mindent megértek. Az órák is másképp telnek, mint otthon. Sokszor a töri tanár zenét rak, ha valami olyansmit csinálunk, ami nem igényel nagy odafigyelést. Mivel itt minden teremben van számítógép és projektor, rengeteg filmet meg videót nézünk a leckékkel kapcsolatban. Ez nekem nagyon tetszik! Az általános beszélgetés is jobban megy. Néha olyan dolgokat mondok, amin én magam is meglepődök. Ami ráadás, hogy még helyesen is. Csak ragadt rám valami a három hét alatt :)

Nem tudom, hogy miért mondják az amerikaikra, hogy buták. Meglepően sok okos diák van! Lehet, hogy csak ez a terület ilyen, nem tudom. Viszont a hallottak alapján sokkal rosszabbra számítottam.

Annyit viszont megjegyeznék, hogy itt Amerikában sem kolbászból fonják a kerítést. Rengeteg minden olyan, mint a filmekben (sárga busz, suli ebédlő, házak...), de itt sem mindenki gazdag. Majdnem minden diáknak dolgoznia kell suli után, és nem ritka az sem, ha valakinek két állása van. Egyszerűen a szülők nem tudnak költőpénzt adni a gyerekeknek. Örülnek ha van mit enni, és fent tudják tartani a házat. 

Te bevállalnál egy állást suli után?

 

 

Hi there! Finally I uploaded some fancy pictures. I know that it's not too much but I'm writing this post with my phone and it takes so much time to upload them. Hopefully I'll show you more pictures on Sunday or Monday. So if you wanna see pictures, you better come back to my blog! :)

The last two days was awesome. I wrote a few tests. Two English, one biology and one world history. Sounds like a party, right? The two English tests are A, but I don't know the rest. Anyway, I got two A in world history, one A in science and two A plus a B in biology. I wrote a correction for the B so I hope it will turn into an A. You can rewrite so many tests if you're not satisfied with your grade. It's so weird! The teacher gives a grade for what you know, not for what you don't. I think this is a good way to learn. 

Definitely it gets better. I enjoy the biology and I understand much more things. The classes are so different compared to my school. Sometimes the world history teacher turns the radio on. So much fun! There is a computer and a projector in each class and therefore we usually watch a video or a movie which is related to the lesson. I like it! Talking in English is much easier now. Sometimes I say cool sentences which is good. I've learnt a lot during this three weeks.

Some people says that the American students are dumb. This is not true! There are so many smart guy. Maybe just this area is smart, I don't know.

Life in America is not as easy as you imagine. The yellow school bus, the dining room, the houses.. just like in the movies, but not every person is wealthy. Almost every student is working somewhere. Some of 'em really hard. I mean they have two jobs. If you wanna some pocket money then you better go ahead and find a job. 

 

15 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.11.04. 08:57
visitthishomepage03
Time and time again you hear stories about how huge industries circulate propaganda and misinformation to perpetuate ignorance that could keep them rich and powerful citation How will you find different weblogs on Blogger with keyword or look for?
Idézet
2012.10.27. 02:58
Tamás
Köszi szépen, Szilamér! :)
Idézet
2012.10.19. 18:15
Puja Szila

Hello , Tamas! :)

Gratula'lok, hogy kijuthatta'l, hallottam egy oszta'lyta'rsadto'l.

Ez egy nagyon jo' otlet volt, hogy ke'szitette'l egy blogot magadnak, sok szempontbo'l lehet hasznos is.

Nade sok besze'd helyett inka'bb jo' tanula'st neked e's kellemes e'veket az a'llamokban! :)

Idézet
2012.09.16. 16:46
Tamás
Hi Lehel! Okay :) Have a great week! Tamás
Idézet
2012.09.16. 16:44
Tamás
Bess: köszi még egyszer :)
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 


 

 

 

 


                                  Főoldal | Rólam | A blogról | Facebook | Google+ | Archívum | Kapcsolat

                                                           

 


Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?