Egy magyar cserediák blogja Amerikából
egy magyar cserediák blogja Amerikából

3 hónapja az USA-ban

2012.11.24. 03:57, Tamás

Mondhatjuk, hogy ez a 3 hónap egy mérföldkő a cserediákságom alatt, de ha úgy nézzük, a blog pályafutása alatt is. 15.000 látogató fordult meg ez idő alatt, amiért nagyon hálás vagyok. Sosem gondoltam volna, hogy ennyien kiváncsiak lesztek az én kis beszámolóimra. Ennek örömére egy vadi új stílusba bújt a blogom! Kellett már egy kis változás, nemde? :)

Hálaadás. Biztosan sokan láttatok már olyan amerikai filmet, ahol éppen hálaadás volt. Asztalon az óriási pulyka, meg egyéb finomságok. Természetesen én sem maradtam ki belőle. Meghívást kaptunk Lee unokaöccséhez Minneapolisba. Magunkkal cipeltük Lee volt koreai cserediákját is. Hatalmas arc! Most éppen fősulira jár egy kozeli városban, Morris-ban. Szegénykémet alig lehet érteni, mert így 3 év után is nagyon erős akcentusa van.

Ahhoz képest, hogy Lee-n és Sae Sun-on kívül senkit nem ismertem, elég meghitt volt a hangulat. Desszert közben pilinkézni kezdett a hó, ami csak fokozta az ünnep hangulatát. Ez a gyonyörű havazás később hóviharba fordult, és el lehet képzelni, hogy hogyan mentünk haza. A 25 km/h-ás csigusz tempóval 5 óra elteltével megérkeztünk. (Eredetileg 2,5 órás az út) 6 kocsi csak úgy finoman lesodródott az útról, és folyton a kopók szirénáit lehetett hallani. Mikor hazaérkeztünk a hőmérő -23 fokot mutatott, a szélerősség pedig 50 km/h-ás volt.

Ma pedig Black Friday volt. Már otthon is kezdi virágkorát élni ez a hagyomány. Itt ilyen -50%-os árengedmények voltak általában. Alexandriába mentünk, mert Sae Sun vásárolni akart 1-2 dolgot az új lakásába. Többek között 4 db. ébresztőórát szerzett be azzal az indokkal, hogy nehezen tud felkelni. Remélhetőleg ha mindet felhúzza, sikerül felkelnie :D

Így, hogy lehavazott kedvem lenne szánkózni, de az egész egy nagy kérdőjel. Minnesota olyan lapos, hogy már-már látlak titeket a távolban. Ebből kifolyólag folyton fúj a szél, és elég kemény telek vannak. Nem ritka a -30 fok sem!! Már alig várom..

Elég rég óta nem meséltem az angolságomról. Szerencsére már közel sem olyan vérszegény, mint amilyen kezdetben volt. Már elég sok mindent megértek, és beszélni is elég jól megy. A suli tanácsadó szerint nagyon sokat fejlődtem. Mesélte, hogy emlékszik mikor először tálálkoztunk, és hogy mennyi mindent visszakérdeztem. Már néha azon gondolkodom el, hogy most angolul vagy magyarul mondtam valamit. Kezd elég természetessé válni az angolul kommunikálás.

Eszembe jutott az előző bejegyzésem. Még annyival kitoldanám, hogy sok az álszent ember, és megtanultam, hogy nem szabad senkiben sem megbíznom.Chiana úgy látszik elfelejtette, hogy én voltam az, aki az elején felmosta a padlóról. Épp egy szakítás után volt, és senki sem állt mellette. Áradozott, hogy nem is tudná mit tenne nélkülem. Kb. 2 hete majdnem teljesen elhidegült tőlem. Én megbíztam benne, és nem gondoltam volna, hogy ez lesz a vége. Ezt az üzenetet kaptam tőle: keresned kéne más barátot. Mióta megtörtént ez a dolog, varázslatos módon egyre több ember kezd irántam érdeklődni, aminek örülök. Nem gyűlölöm emiatt, sőt, inkább köszönöm neki ezt a pár hónapot. Sok mindenben segített, amiben talán egyedül nem boldogultam volna...

14 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2013.08.11. 14:21
Tamás

Márkóó, köszi szépen! ;) Szerintem is ez lehetett az ok, bár ezt már sosem tudjuk meg :)

Idézet
2013.08.09. 01:07
Márkóó

Szia Tamás:) Ma, pontosabban most találtam meg a blogod, de egyszerre elolvasom az egészet mert nagyon tetszik. Én 17 vagyok és most tervezem, hogy mennék.. Kiderül:) A lényeg az, hogy nem ismerem a hátterét a dolgoknak a "barátoddal" de lehet, hogy azért küldött el Alaszkába mert ő boyfriendet akart. Ne legyen igazam (vagy legyen?;)) csak ez így eszembe jutott és muszáj voltam leírni.

Idézet
2012.12.10. 15:55
High School Exchange

Hi Tamas,

Glad you are ok and you are ready for the Holidays. Sorry to hear about Chiana, but you know what they say. Lofe goes on. It is a bit strange that from one day to another she said that you need to find other friends. Hm... Like I said, try to be more active in the school and you will have lots of people around you!

I sadly noticed that you forget to post also in English. Don\\\'t forget that not just Hungarian students read your blog! So if it not too much to ask, please translate your blog entries. This is also a good practice for you.

Glad to read that your English is getting better and better. You will see, when you come home, you will have trouble finding some Hungarian words, because you will know them faster in English! :))

Keep up the good work and take care!

Lehel Pasztor

High School Exchange Program Coordinator/Director

office@highschoolinamerica.org / +40 745.320.406

www.highschoolinamerica.org

Idézet
2012.12.02. 16:57
Tamás
@Antonio, @Süti: Köszönöm nektek a támogatást!! Remélem továbbra is kitartóak lesztek :)
Idézet
2012.11.26. 20:53
Süti

Tamás, nagyon szeretem a blogod, érdekes. Imádom az USA-t, és így még több dolgot megtudhatok, amit tekinthetünk személyesnek, hisz egy blogban írod ki, nem pedig a wikipédiáról olvasom az infót. Szép, igényes oldal, remélem nem hagyod abba, mert nekem tetszik! :) 

És ne légy szomorú azért, ami Chiarával kapcsolatban történt. Faképnél hagyott, ez van, nem ő a megfelelő barát és lelki társ a számodra. Igaza volt, keress más barátot. De majd megnézném, hogy pár nap, hét múlva, hogy fog majd könyörögni neked. De mutasd meg, hogy nem vagy a csicskája, nem úgy ugrasz, ahogy ő fütyül, ha már ő cserben hagyott téged, akkor ne is várjon sokat!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 


 

 

 

 


                                  Főoldal | Rólam | A blogról | Facebook | Google+ | Archívum | Kapcsolat

                                                           

 


Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon