Egy magyar cserediák blogja Amerikából
egy magyar cserediák blogja Amerikából

Még élek!

2013.01.15. 05:22, Tamás

Sziasztok! Már 1000 éve nem írtam, így azt sem tudom, hogy hol kezdjem..

Megéltem az első karácsonyomat Amerika földjén. Ugyan nem volt az igazi több okból sem, de próbáltam átélni ezt a szellemet, még ha kissé nehezemre is esett. Egy kis vacsorára voltunk hivatalosak Codyékhoz, amit Lee, Sae Sun, annak kedves barátja, Kevin; Ely, a mindenes, és szerény társaságom képviselt. Korrekt vacsi volt, élveztem. Anyuval persze több ízben sikerült beszélnem aznap, és jól is esett kissé otthon is lenni, még így, virtuálisan is. Igazából én sok mindent alapból nem vártam a karácsonytól, hisz ez a családról meg a barátokról szól. Azt meg senki, és semmi nem tudja pótolni, akármennyire is boldog vagy.

Egy kis hidegzuhanyként ért az, hogy a Szilveszter szó az amcsiknak semmit sem mond. Szilveszter természetesen van, de náluk ez közel sem azt jelenti, mint nálunk. Ők olyan kis szolidan, a megszokott négy fal meleg közegében töltik el az év utolsó napját. Úgy amblokk persze nem tudok egész Amerikáról beszélni, mert nyílván New York-ban már megint más jelentéssel bír ez az ünnep. Én csak azt tudom mondani, amit itt, Aprajafalván tapasztalok. 10 óra környékén megnéztünk egy filmet, majd ki izgatottan, ki nem, de mindenki valamilyen szinten várta, hogy éjfélt üssön az óra. Lee szokásához híven produkálta magát, és elénekelte az újévi éneket (?). Nem tudom, hogy milyen nyelven volt, de hogy nem angol volt, az biztos. Rögtön ezután bejelentette, hogy ő szeretne is ezennel álomba szenderülni. Juliussal enyhén lefagytunk, hogy akkor most ennyi az egész szilveszter? Dilis amerikaiak!!

A héten vége lesz az első félévnek, amit már várok is. Sok újdonság nem lesz, ami az órarendemet illeti, bár még mindig szeretnék csiszolni rajta. Most egy új lehetőségről hallottam, miszerint nulladik óraként lesz egyetemi szintű fotós óra. Igaz, csak hétfőn meg kedden van az aktuális óra, de a többi napon rengeteg online munka lesz. Namármost.. tudomásom szerint aki nulladik órát választ, annak 2:10-kor, azaz egy órával hamarabb lesz vége a sulinak. Ami azt illeti, ez nekem túl sokat nem számít, mivel várnom kell majd a buszra anyways. Holnap fog kiderülni, hogy felvehetem-e ezt az órát, valamint az utolsó órának is eldől a sorsa. Ha ugyan úgy lesz utolsó órám sem halok meg, mert szeretem a bioszt. Nem tudom ki emlékszik a legelső posztomra az órarendemmel kapcsolatban, de azóta kisebb változások léptek fel. Példának okáért, az american government-et hagytam futni, mert teljesen hidegen hagy + a végzősök is szenvednek vele. Akkor meg minek rántsam magamra? Helyette folytatom a környezettant, amit még élvezek is.

Március!! Életem egyik legszebb hónapjának ígérkezik, teli kalanddal! Az időtartam eléggé szűk lesz (6 nap), ennek következtében az egész túra extra intenzív lesz. 9-én reggel, 8:15 perckor érkezem Vegas-ba. Nem fogom előre lelőni a poént, de azért néhány állomást közzé teszek: Grand Canyon, Los Angeles, Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, Venice Beach, Disneyland. Nagyon izgatott vagyok, hisz életemben nem gondoltam, hogy valaha el fogok jutni ezekre a helyekre. Pláne nem 18 évesen.

Hát, most így ennyi lenne, de ahogy mondani szokás: stay tuned. :)

U.i.: Köszönöm azoknak, aki kitartóan nézegették a blogom, hogy van-e valami új tartalom, és azoknak is, kik nem hagyták, hogy tovább lustuljak, és blogírásra ösztönöztek.

8 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2013.04.12. 16:26
gossipgirl

Szia! Én most ugusztusba megyek ki 1évre és azt szeretném kérdezni h te a californiai kirándulásodon kivel voltál? A családoddal vagy teljesen magán szervezés volt? Mert én is szeretnék több helyet meglátogatni, de a befogadó családom e-mailjéből nem iagzán derűlt ki ,h ők vinnéknek e engem bárhova is.Pedig nagyon szeretnék, de így nem tudom kivel.

Előre is köszönöm!.:)

Idézet
2013.01.24. 18:12
rékci

hát te egy iszonyat nagy máslista vagy!!!! :) tegyél fel majd nagyon-nagyon sok képet a túráról, okés ?:)

Idézet
2013.01.19. 11:07
Judit

Már úgy vártam, hogy írj valamit és most nagyon örülök neki :DD Eddig is nagyon irígyeltelek, hogy Amerikában élhetsz, de most meg pláne, hogy még Vegas-ba, LA-be meg ezekre a helyekre eljutsz :DD Arról majd mindenképpen egy hosszas, képekkel teli beszámolót hozz :D További sok sikert a sulihoz és mindenhez ! :)

Idézet
2013.01.17. 21:21
Krissz

Ismét jó írás. Kicsit irigyellek (így Amerika miatt). Csak kicsit sűrűbben írj, mert kíváncsiak vagyunk a történésekre.  Amúgy Magyarországon hol élsz??

Idézet
2013.01.16. 13:45
Kadét!:*

Hey te!:D Hozz valamit Vegasbol!18 éves álmom oda elmenni,de persze nem irigylem tőlled sem.Nagyon hányzol itthon mindenkinek:) Számolom az időt,hogy lássam a fejed:DSzilvesztert bepotoljuk:)) Élvezd a pár honapot még ki!Jo látni hogy még mindig jol nyomod a magyart,és remélem ezzel értetted is célzásomat:D :*:*:*:*:*

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 


 

 

 

 


                                  Főoldal | Rólam | A blogról | Facebook | Google+ | Archívum | Kapcsolat

                                                           

 


Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre