Egy magyar cserediák blogja Amerikából
egy magyar cserediák blogja Amerikából

Beszámoló

2012.10.17. 23:00, Tamás
12+1 furcsaság az USA-ban
  • Nincs tömegközlekedés. Itt mindenkinek autója van, és nem véletlen, hogy már 15/16 évesen vezethetsz.
  • Nincs sarki kisüzlet. Mindenhol csak áruházak vannak.
  • A bevásárlóközpontokban villanyos motorbiciklit biztosítanak a túlsúlyos embereknek.
  • Sok esetben újraírhatod a felmérőt, ha nem vagy megelégedve a jeggyel.
  • Ha szülinapod van, feldíszítik a szekrényedet, és eléneklik hangosan a Happy Birthday-t.
  • Majdnem minden diák dolgozik suli után.
  • Minden órán mások az osztálytársaid, meg sokszor elég vegyes (pl. 10-11-12. osztályosok egy órán).
  • Te magad választhatod ki az órákat, így azt tanulhatsz, amit szeretsz.
  • Suliban a könyvek min. 1000 oldalasak.
  • Ha órán ki kell menned a mosdóba, magaddal kell cipelned egy táblát. Ennek két oka is van: 1.: tudni fogják, hogy az iskolához tartozol, és nem valami betolakodó vagy; 2.: vészhelyzet esetén te is sikeresen megmenekülsz, mert tudni fogják a hiányzó tábla alapján, hogy nem tartózkodol az osztályban. 
  • Minden óriási (utak, üzletek, üdítők...).
  • Helyi harapnivaló a szárított marhahús. Borzalmas!!
  • Az üdítőket soda-nak vagy pop-nak hívják

Elég érdekesen alakult ez a hét, mert sok olyan dolgot láthattam meg tapasztalhattam, amit még sosem.

Vasárnap a fővárosba, Minneapolisba mentünk megnézni egy igazi színházi muzikelt. A darab címe Billy Elliot volt. A színház, a kellékek, az effektek, a munka egyszerűen pazar volt. Igazán nem spóroltak semmin, és ez meg is látszódott a végeredményen. A darab különlegessége, hogy a zenét Elton John szerezte. A történet egy 12 éves kisfiúról szól, akinek minden álma, hogy balett-táncos legyen, de az édesapja egy boxolót szeretne nevelni belőle. A végén természetesen sikerült megvalósítani az álmát, és az apuka belátta, hogy nem dönthet a gyereke helyett.

Színház

Kilátás a színházból

- II -

Az előadást követően fantasztikus dologban volt részem. Abban a vendéglőben ebédelhettem, ahol többek között Lindsay Lohan, és Arnold Schwarzenegger forgatott filmet. Ezenkívül még számos híresség megfordult itt.

Mickey's Dining Car 2012

Lindsay Lohan

Arnold Schwarzenegger

- II -

"The Mighty Ducks"

Hírességek, akik itt jártak (2. paragrafus)

A vakació már elkezdődött. Holnap reggel irány Minneapolisba, és csak szombaton jövök haza. Megint bemegyünk a Mall of America-ba, és részletesebben körbenézünk. Meg szeretnék vásárolni pár téli ruhát is.

Remélem tetszett a bejegyzés :)

Minneapolis

Úton

15 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.10.31. 10:50
Kate

Félre ne értsd... Még nem voltam kint Amerikában, de a Barátom apjának a családja kint élnek már Miamiban (Homestead). szokott hozni ilyen amerikai dolgokat. :) Altoids cukorka (mentolos és fahéjas) a kedvencem:D Gondolom ettél már.:)


2012.10.27 02:53
Tamás
Kate: én képtelen vagyok rávenni magam arra, hogy megegyem :))
Idézet
2012.10.27. 02:56
Tamás
Belleth: így van, szeretjük őket :D
Idézet
2012.10.27. 02:54
Tamás
P: drukkolok neked, hogy valóra váljon az álmod! (:
Idézet
2012.10.27. 02:53
Tamás
Smile: nem, csak nagyon jó barát :)
Idézet
2012.10.27. 02:53
Tamás
Kate: én képtelen vagyok rávenni magam arra, hogy megegyem :))
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 


 

 

 

 


                                  Főoldal | Rólam | A blogról | Facebook | Google+ | Archívum | Kapcsolat

                                                           

 


A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!