Egy magyar cserediák blogja Amerikából
egy magyar cserediák blogja Amerikából

Egy hónap - One month

2012.09.22. 03:55, Tamás

English version is available. Please click on 'Bővebben>>' and scroll down!

Már egy hónapja vagyok Amerikában. A suli, a barátok, meg az egyébb teendők eléggé lefoglalnak, így viszonylag hamar telik az idő. Hogy mi történt ezalatt a hónap alatt? Rengeteg embert megismertem, és sok dologra rájöttem. Mit jelent egy szerető család, a támogató barátok. Meg remélhetőleg a szerény angolságom is fejlődött ez idő alatt. 

Észrevettem, hogy sokkal önálóbb vagyok. Itt muszáj kinyitnod a szád, különben nem tudsz érvényesülni. Szerencsére rengeteg ember támogat itt is, így nem érzem magam annyira egyedül. Már eléggé hétköznapiasan telnek a napjaim. Persze amerikai stílusban. Sok fura dolog van, amit otthon nem tudnék elképzelni. Pl. Itt mindenki köszön mindenkinek, nem számít, hogy nem ismerik egymást. A tanárok nem merevek, sokkal lazábbak. Nem azt jelenti, hogy nem veszik komolyan a tanítást, hanem próbálnak egyfajta tanár-diák kapcsolatot létrehozni. Sokkal jobban kedvelem ezt a mentalitást. Szabadabban gondolkodnak az emberek, és nem ragaszkodnak mindenhez görcsösen. Ami még tetszik, hogy itt mindenki magát adja, mert nem kell attól tartanod, hogy a másik leolt.

A suli viszonylag jól megy. A biosz meg töri még mindig nehéz, de túlélem. Legutolsó beszámolom óta szereztem újabb jó jegyeket, aminek nagyon örülök. Össze kell szednem magam, mert nagyon szeretnék itt érettségizni. Jó lenne úgy hazamenni, hogy csak 2 különbözeti vizsgát kell tennem, és letudtam iskolás éveimet. Itt minden tanár azon van, hogy sikeresen leérettségizz. Ahogy hallottam, tavaly az összes végzős kapott diplomát ebben a suliban. Na meg az eddigi cserediákok is, szóval reménykedem, hogy folytathatom a sort. Otthon már kész katasztrófa szerezni egy érettségit. Annyira rossz, hogy minden évben változtatnak valamit. Remélem, hogy az idei könnyebb lesz, és sokan sikeresen leérettségiznek.

Elgondolkodtam az ösztöndíjon. Itt nagyon sok diáknak megadatik a lehetőség, hogy ösztöndíjat szerezzen a választott egyetemre. Ami azt illeti, sokszor ez a pénz nem is kevés. Ahogy hallottam, extrémebb esetekben, ha a diák nagyon kiemelkedő valamiben, hajlandóak az egész egyetemet fizetni, csak hogy náluk tanulj. Utána kéne néznem, hogyan működik ez az én esetemben. Ha kapnék egy komolyabbat, elgondolkodnék az itteni egyetemen. Meglátjuk, hogy mit tudok intézkedni, de most az érettségi prioritást élvez. 

 

Hétvége - Weekend

2012.09.18. 03:46, Tamás

English version is available. Please click on "Bővebben>>" and scroll down! 

Az újságban!! (persze rosszul betűzve a nevem) - In the newspaper!! (name spelled wrong)

Mert itt ilyen autók is flangálnak

 

Ez a mienk

 

Meg ez is

 

Itt lakom

 

Hátulról

 

Az udvar egy része

 

 

 

 

 

Helyzetjelentés - Update

2012.09.15. 01:07, Tamás

 English version is available. Please click on "Bővebben" and scroll down!

Chiana és én - Chiana and me

Glenwood I

Glenwood II

AP Studio Art

Kilátás a suliból - View from the school

Sulis dolgok - School stuff

2012.09.12. 05:51, Tamás

English version is available. Please click on "Bővebben" and scroll down!

Sziasztok! Újabb két sulinap telt el. Azt hiszem lassan eljön az a pont, mikor azt mondom, hogy szeretek iskolába járni. Annyira más minden, hogy nem lehet nem szeretni. Annak ellenére, hogy még néha bajban vagyok a nyelvvel, szeretem az órákat. Meg mintha egyre több dolgot fognék fel. Érdekes.

A házikkal sem ölnek agyon, csak nekem a fordítás elég sok időt igényel. Mármint most már könnyedén megírok egy két oldalas esszét minimális szótárhasználattal, de egy-egy ismeretlen szó mindig akad az anyagban. Azt is megtehetném, hogy nem fordítok le semmit, meg nem tanulok, de dolgozok az érettségin. Ha itt megszerzem, akkor csak két különbözeti vizsgát kell tennem otthon, és kivégeztem a sulit.

A fotózás óra kezd egyre izgibb lenni, mivel filmre fotózunk és majd előhívjuk. Elég vicces volt tegnap, mert én mutattam meg a tanárnőnek, hogy hol kell beállítani az ISO-t film kamerán. Meg órán mindig kérdi, hogy mi a véleményem erről meg arról.

A biosz ma egész jó volt. Talán eddigi legjobb, még ha nem is értettem pár dolgot. Amúgy az angol esszémre B-t kaptam, ami annyira nem rossz, mivel volt pár C is. Meg nem várhatom el magamtól, hogy két hét után folyton A-t kapjak. Jó ez így, a jövőben pedig még jobb lesz. 

Ez a hét elég zsúfoltnak ígérkezik. Angol, világtöri és biosz teszt. Persze az esszékről meg egyébb dolgokról nem is beszélve. Plusz még el kell olvasni angolból egy könyvet. Már kipurcantottam felét annyira jó - és ami vicces, hogy majdnem 100%-ban értem. 

Minden környezettan órát kint töltünk a szabadban, és képeket készítünk. Péntekenként be kell mutatni 7 fajt, és arra kapunk jegyet. Nem nagy ügy. 

Az AP Studio Art óra is elég érdekes. Most pl. a jobb agyféltekés rajzolást tanuljuk. Már otthon ki szerettem volna próbálni, de túl dög voltam. Izgi!

A szekrénnyel néha meggyűl a bajom, mert annyit kell vacakolni. Na meg nem túl szerencsés sok időt eltölteni vele, mert örülhetsz ha csengetésre beérsz a másik terembe. 

Hétvége - Weekend

2012.09.10. 04:31, Tamás

 English version is available. Please click on "Bővebben>>" and scroll down!

Amerikai foci - American football

 

 

 


 

 

 

 


                                  Főoldal | Rólam | A blogról | Facebook | Google+ | Archívum | Kapcsolat

                                                           

 


A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!